Kyrkogården

Hybridgräs på en kyrkogård är tänkt att behålla den lugna atmosfär som anhöriga och besökare eftersträvar vid sina besök. På vintern då inget snötäcke ligger så måste gräset hålla emot besökarnas fotbeklädnader. Det är inte helt enkelt då gräsrötterna ligger i vila. CoverLawn® är då en lösning på ert underlag.

CoverLawn® är att hybridgräs som under tillväxtperioden låter naturgräset växa upp igenom sig själv så hybriden och naturgräset kan integreras till en naturlig enhet. På sommaren kommer besökarna att se en gräsmatta som de förväntar sig. På snöfria vintern kommer det fortfarande att se en gräsmatta fast på de mest utsatta områdena med inslag av hybridgräs.

På vintern vid urnsättning smälter ni ytan så tjälen ger sig. Sedan skär ni ett snitt i CoverLawn®, gräver upp hålet och lägger ner urnan. Fyll igen och sedan knyter ni ihop skarven med en polyestertråd och täcker ytan igen. Till våren så sår ni och göder ytan och gräset kommer igen.

På undersidan av CoverLawn ® finns en knuten armering som skyddar gräsrötterna under vinterhalvåret och samtidigt så ger polyetenstråna en grön trevlig yta att vandra på. När våren sedan kommer igång och gräsrötterna vaknar till liv igen så tar gräset fart och ett nytt grönt sommarhalvår väntar.

NRT 2202 har båda raka och curlade grässtrå som är 22 mm långa. Det curlade strået håller jorden på undersidan men behåller ändå en bra gräsväxtlighet.

NRT 3002 har samma uppbyggnad som NRT 2202 men har längre strå, ifall ert område är väldigt hårt belastat och vattenkänsligt på hösten så håller denna produkten tillbaka jorden bättre.

Installationen görs direkt på ytan som ska stärkas upp kan omgående tas i bruk. Det går även bra att installera CoverLawn® på en såbädd om ni gör en nyanläggning. Lägg på CoverLawn® omgående på såbädden så gror fröna snabbare i.o.m att CoverLawn® alstrar fukt och värme.

Användningsområden 

  • Askgravlunden
  • Minneslunden
  • Kring kapellet
  • Genvägar
  • Gångar
  • Funktionshindergångar
  • Alla gräsytor som utsätts för hårt slitage

Notera

  1. Ytan bör vara plan för att gräsklippningen inte ska riva upp CoverLawn® och markytan. Speciellt under integrationsperioden är det känsligt. Detta gäller framförallt med rotorgräsklippare. Använd handgräsklippare under integrationstiden.
  2. Växer det inte underifrån så får ni bara en vacker CoverLawn® yta.

Räkna ut er egen CoverLawn® kostnad
Exemplet i tabellen är fiktiva siffror.

 Totalkostnadsberäkningar

Rätt CoverLawn® på rätt plats?

För varje gräsyta som slits finns en optimal CoverLawn®-lösning. Du är alltid varmt välkommen att diskutera just ditt projekt med oss och genom vår helt kostnadsfria och villkorslösa rådgivning. Ställ din fråga eller undran så hör vi av oss snarast!

Kontakta oss för gratis rådgivning idag

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.