• CoverLawn ®

  – Hybrid för naturgräset

  CoverLawn ® skyddar det naturliga gräsets rotsystem
  och skapar grönare ytor även där påfrestningen är hög.

CoverLawn® Bostadsområde

Hybridgräs för bostadsområdet är tänkt att stärka upp alla de vackra grönytor som ert boende vill erbjuda. Grönytorna ska samsas med andra ytor som har andra syften. Därför kan inte alltid grönytorna vara jättestora. I en höghusmiljö så har naturgräset både bra och mindre bra förutsättningar genom en positiv växthuseffekt men samtidigt begränsat solljus. Dessa påverkansfaktorer är utmanande för naturgräset. Då ska också icke tillväxtperioden läggas till som en ytterligare utmaning. Idag kombineras också till exempel förskoleverksamhet med boendet vilket innebär extra belastning på grönytorna.

CoverLawn® är att hybridgräs som under tillväxtperioden låter naturgräset växa upp igenom sig själv så hybriden och naturgräset kan integreras till en naturlig enhet. På sommaren har ni en grön gräsmatta. På snöfria vintern har ni fortfarande en grön gräsmatta fast på de mest utsatta områdena med inslag av hybridgräs.

På undersidan av CoverLawn® finns en knuten armering som skyddar gräsrötterna under vinterhalvåret och samtidigt så ger polyetengrässtråna en grön trevlig yta att vandra på. När våren sedan kommer igång och gräsrötterna vaknar till liv igen så tar gräset fart och ett nytt grönt sommarhalvår väntar.

NRT 2202 har 22 mm långa polyeten/polypropen grässtrå, en stark armering och hög genomväxtlighet. Den är utvecklad för gångar och liknande gröna ytor förutom förskolor och bollplaner.

NRT 3002 har 30 mm långa polyeten/polypropen grässtrån, en väldigt stark armering och god genomväxtlighet. Den är helt utvecklad för skolmiljöer och bör väljas då det finns en förskola på gården.

CL 2802 har 28 mm långa polyeten grässtrån, en extremt stark armering och bra genomväxtlighet. Den är utvecklad för fotboll och sport och bör väljas då det finns en gräsplan på gården.

Installation görs direkt på ytan som ska stärkas upp kan omgående tas i bruk. Det går även bra att installera CoverLawn® på en såbädd om ni gör en nyanläggning. Lägg i så fall på CoverLawn® omgående på såbädden så gror fröna snabbare då CoverLawn® alstrar fukt och värme.

Användningsområden 

 • Räddningsvägen
 • Grillplatsen
 • Fikaplatsen
 • Lekytan
 • Gräsytan
 • Gräsplanen

Notera

 1. Ytan bör vara plan för att gräsklippningen inte ska riva upp CoverLawn® och markytan. Speciellt under integrationsperioden är det känsligt. Detta gäller framförallt med rotorgräsklippare. Använd handgräsklippare under integrationstiden.
 2. Växer det inte underifrån så får ni bara en vacker CoverLawn® yta.

Räkna ut er egen CoverLawn® kostnad
Exemplet i tabellen är fiktiva siffror.

 Totalkostnadsberäkning_innergård

Brinner CoverLawn®

Referenser:

 • Sweden
 • Sweden
 • Installations
 • Malmö | Stockholm |
  Malmö Kommun
  Svenska bostäder Stockholm

Rätt CoverLawn® på rätt plats?

För varje gräsyta som slits finns en optimal CoverLawn®-lösning. Du är alltid varmt välkommen att diskutera just ditt projekt med oss och genom vår helt kostnadsfria och villkorslösa rådgivning. Ställ din fråga eller undran så hör vi av oss snarast!

Kontakta oss för gratis rådgivning idag

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.