Slitageytor på idrottsplatsen

Utanför själva planen finns det ett antal ytor som får utstå slitage från både spelare, besökare och maskiner. ÅhusTurf Hybridgräs med sin starka undersida och sina skyddande strån och snabba genomväxtlighet gör hybriden till ett utmärkt skydd där det annars blir väldigt slitna ytor.

CL 2802 är en stark produkt med en stråhöjd på 28 mm. Här har vi anpassat stråhöjden med hålstorleken (20mm) samt styrkan i armeringen. Detta gör att CL 2802 inte bara fungerar till spelytor utan också till följande

Linjedomaren 

Linjedomarna har en väldigt viktig uppgift i dagens fotboll. På några tiondels sekunder ska de göra en bedömning om spelaren är on eller offside. Är ytan linjedomaren springer på naturgräs eller en fast grön hybridyta så slipper linjedomaren tänka på det. En hal eller jordig yta kan medföra att linjedomaren inte står på rätt ställe för att fatta sitt beslut.

CL 2802 med sin starka baksida fördelar lasten från linjedomaren så kompakteringen minimeras. Stråhöjden tillsammans med hålstorleken (20mm) är utformad på ett sätt att ytan behålls grön även vid många matcher.

Integrerat CL 2802 levereras som färdigt gräs på rulle. Torvtjockleken är ca 35 mm och bredden på rullen 72 cm.

Uppvärmningszonen

Avbytarna värmer ofta upp på samma yta. Är det en gräsyta slits den snabbt upp till en sämre gräsyta eller i sämsta fall till en kladdig jordyta.

CL 2802 med sin starka baksida fördelar lasten från avbytarna så kompakteringen minimeras. Stråhöjden tillsammans med hålstorleken (20mm) är utformad på ett sätt att ni kan ta ytan i bruk omgående. Se även videon hur CL 2802 fungerar utan integration på startsidan för fotboll.

Andra användningsområden

  • Maskiningångar
  • Ytor vid kiosker
  • Alla gräsytor som utsätts för hårt slitage och lämnar en jordyta kvar.