ECO Line

Vi lanserade vår senaste produktlinje ECO Line hösten 2023 med ett mål att skapa miljövänligare hybridgräs. Produkterna tillverkas i Europa och materialet är 100% återvinningsbart till kommande hybridproduktioner. Dessutom använder vi oss av postindustriellt material dvs det material som blir över vid produktionen av en hybridmatta återanvänds i nästa produktion så det inte blir något spill.

I våra produkter i ECO Line är stråna och backingen gjorda utav samma polymer-familj vilket vi har certifikat på.

Trots att produkten är mer miljövänlig försakar vi ej kvalité då produkten är lika stark och tålig som ÅhusTurf övriga produkter.

Första produkten heter Euro Hybrid.

Produktion

Utvecklad och producerad i Europa. Postindustriellt material från produktion återanvänds.

Euro Hybrid

Certifikat på att materialet i strå och backing är av samma polymer-familj, coatingen är av och akryl. Mer miljövänlig - fortfarande samma kvalité!

Installation

Snabb och smidig installation

Upptagning

Euro Hybriden kan tas upp efter användning

Återvinning

Euro Hybrid är 100% återvinningsbar och kan användas till nyproduktion

Resan mot miljövänligare produkter

Sedan länge har miljöpåverkan från konstgräs varit ett omtalat ämne. Hybridgräs som har den stora fördelen att inga konstgjorda material tillförs är redan ett steg i rätt riktning.

2013 när ÅhusTurf började med hybridgräs fanns det förutbestämda material som man tillverkade och installerade hybridgräset med. Fram till idag så har produkterna gått från olika plaster och SBR till återvinningsbara material.

ÅhusTurf har alltid velat ta nästa steg och hösten 2021 möjliggjordes detta då vi träffade våra nya europeiska leverantörer på hybridgräs och installationspinnar.

2024 kan vi erbjuda en komplett produkt tillverkad i Europa och full spårbarhet på materialen som är återvinningsbara.

Vår vision är att under åren utveckla produkterna med de mest miljövänliga materialen som finns tillgängliga.

Kvalitet är en nyckelfråga för ÅhusTurf och därför kommer vi inte att äventyra kvaliteten i vår strävan mot miljövänligare produkter.